Mormor med barn utanför Folketspark.

mormor

mormor

Jag vet inte var bilden är tagän. På affischen som sitter till höger står två namn: Hj. Thunberg och Josef Lööv. Något annat kan jag tyvärr inte utläsa. Jag har försökt titta på bilder från parker, men insett att det ser ganska lika ut på många ställen. Men vid den här tiden bodde familjen i Hallsberg, kanske i närheten av Påvelstorp för mamma gick i Hallsbergs Kyrkskola. Och hon har berättat att hon ofta gick på järnvägsspåret till skolan. När hon gick i sexan hade de flyttat ut på väster, men hon gick kvar på Kyrkskolan. En tid bodde hon vid det hon kallade "Fryshuset". Därifrån är det ju inte så långt upp till där Hallsbergs folkpark låg. Men som sagt, jag vet inte vilken park det är.

Min mormor Alda, med barnen är kortet märkt, men inte vilka de är. Jag tror att den största flickan är min mamma och att de tre är hennes halvsyskon: Gullan, Ulla och Maj, från vänster räknat. Men säker är jag inte.
De där tre minsta ser ju allt annat än glada ut, så de kan inte ha haft alltför kul i folkparken.

Curt

I Hallsberg finns också det Bergööska huset ritat av Ferdinand Boberg med väggmålningar av Carl Larsson