På vandring

Bergslagsleden 1981

Vandring på Bergslagsleden 1981
Etapp 1, Kloten – Gillersklack

Det var en mycket regnig morgon när vi startade vår vandring, och regnigare skulle det bli. Hela dagen vandrade vi på hala stigar och spångar genom en genomvåt skog. Trots regnkläder blev vi våta ända in på kroppen.

Tältet vi hade med oss kändes svårt att slå upp där vattnet flödade på marken. MEN så plötsligt fram mot kvällen dök det upp ett vandrarhem. Några slantar hade vi så att vi kunde betala för oss och någon krona blev över så att vi kunde ringa hem och meddela att vi var under tak och att vi inte drunknat under vandringen.

Ja, det var på den tiden när telefonerna satt fast i väggen och inte kunde bäras med ut i geografin.

Nästa dag fortsatte vi på etapp 2, men då sken solen och vägen var trevlig och solig. Så tillsist blev det en fin vandring på Bergslagsleden 1981.

Bergslagsleden
Bergslagsleden 1981