Till Västerås

En resa till Västerås

Den 29:onde i denna månad reste jag med "Föreningen Karin Bergöö Larssons vänner" till Västerås. På museet fick vi fika och sedan en föreläsning om Karin Bergöös moster Augusta och hennes man, Rudolf Gagge. Vi fick lyssna på musik komponerad av Rudolf Gagge och se många tavlor och skisser av honom. Efter museet var det mat på restaurang "Bellman". (Carl Mikael var inte hemma den dagen) En tur på staden och sedan ut till Vallby där vi fikade i den Gaggerska gården. På hemvägen tittade vi in till Fogelstad, där vi fick information om den Kvinnliga medborgarskolan vid Fogelstad – ett utbildningscentrum grundat av Fogelstadgruppen på godset Fogelstad 1921.

En resa till Västerås

Bild

Rudolf Gagge målade både landskap och stadsmiljöer. Dessutom många väldigt roliga målningar, Som den här på bilden.