Jill

Min syster Jill i gröngräset

Min syster Jill i gröngräset framför den Södra bostaden. Min bror har antagligen tagit bilden med sin lådkamera. Det väcker minnen. Strax bakom där fotografen stått fanns en sandlåda, där vi stundom lekte med bilar: Dinky Toys. Jag hade en gul Austin Healey, och en lastbil med släp och några andra bilar. Ibland lekte vi med bilar inne. Då var det inne hos mig. Jag har knappast något minne av att jag lekte inne hemma hos någon av kompisarna. Men hos mig var det ofta någon. Jag brukade bygga vägar på golvet av tändstickor. Mamma hade brutit av svavlet, antagligen rädd för att jag skulle tända eld på alltsammans en dag.

Bakom ryggen på min syster ser jag stuprännan mitt på husets långsida. Det var där vi stod och räknade när vi lekte "dunk". En ofta återkommande lek. Det hände att alla mellan fem och femton år var med och sprang och gömde sig. Alla fick vara med. Det vill säga alla som kunde räkna till hundra.  Därför lärde jag mig det redan som femåring.

 

Bildtext: "Jill 1953" står det på kortet. Om det är riktigt så är hon 12 år.

jill