Hemsjöstrand

Sommaren 1948

Min andra sommar tillbringade jag i Hemsjöstrand. Jag vet ingenting om det, men Hemsjöstrand tycks ligga en dryg halvmil väster om Mullhyttan. Där finns enligt kartan två sjöar som heter Lilla Hemsjön och Stora Hemsjön.

Bilden hittade jag i min brors gamla album. Sjön ser ju ganska stor ut så jag förmodar att det är på Stora Hemsjön som min mamma är ute och ror med oss barn. Jag är alltså ett och ett halvt år, min syster sex år äldre och min bror nio år äldre.

Här är det inte fråga om flytvästar. Antagligen är vi ganska nära stranden eftersom någon, förmodligen min pappa tagit bilden. Något teleobjektiv lär han inte ha haft.

I min brors album finns flera bilder på oss i båt, så kanske var det en stor del av sommarnöjet.

ö

Hemsjöstran 1948. Min mamma Margareta vid årorna och i aktern syster Jill och bror Jan och så jag i mitten.

Tänk om man visste var vi bodde? I vilken stuga? Och om den finns kvar?