Tillbaka till I3

 

Nu lämnar jag sommarstugorna för en tid och återgår till "vinterlägenheten" i stan.

Lekkamrater

I vår trappuppgång, där jag bodde, fanns alltså två pojkar, Karl-Arne och Per-Olof (Tusse) Roos. I Södra bostaden bodde fler barn, Annika, Katarina och Susanne Augustsson, Helene, Per och Anders Bodin, två bröder Norling som var äldre än jag men som flyttade därifrån och ersattes av Per-Gunnar Jönsson och hans bror. I andra uppgången bodde Siw Holmqvist och Per-Erik Nordin. Det är de barn jag minns. Men så fanns också den Norra bostaden med flera barn. Men jag minns dem inte alla. Där bodde Maggan (Margot tror jag hon heter) och Totta, men det var som sagt fler.

Cykel

En tur på Cykel

Jag minns att Tusse och jag en gång cyklade runt I3. Det måste ha varit ett stort äventyr, eftersom jag har det kvar i minnet. Tusse cyklade på en liten trehjulig barncykel, så han var nog inte mer än tre, fyra år. Jag var två år äldre och hade fått ärva en sådan fin cykel med två hjul och trampor och kedja. Den var precis som en herrcykel, men mycket mindre.
Jag minns att vi gav oss av och jag minns att vi rundade ett stort rött hus som låg innanför regementets staket, men sedan är minnen blank. Kom vi runt hela kasernområdet eller blev vi upphämtade av jagande mödrar?