Det var inte länge sedan…

Tillbakablick

En tillbakablick till en tid som inte finns kvar. Men det var inte länge sedan som vi hässjade hö. Bilden är från 70- eller tidigt 80-tal. Det gick åt mycket arbetskraft och vädrets makter styrde arbetsdagarna. Lite regn, och dagen var förstörd. Sol och värme, och svetten lackade.
När väl hässjorna stod i prydliga rader var det dags att köra in. Lasta på skrinda och så upp på skullen med absolut torrt hö. Fuktigt hö skulle snart mögla och bli oanvändbart.
I en tillbakablick kan jag känna både saknad och glädje över att man inte längre har den arbetsuppgiften. Det jag saknar mest var att det då var många som hjälpte till, många på åkern att prata med, Roliga fikastunder o.s.v. Nyförtiden sitter bonden mest ensam i sin traktor.

TillbakablickHöhässjning i Tarsta