Familjen Fröberg

Vecka 15

Familjen Fröberg

Hela familjen Fröberg, om man utgår från att det är pappa Eric som håller i kameran. Jill, mor, jag och Jan sommaren 1947 i Marieberg där vi den sommaren hade en sommarstuga. Jag vet inte var, men det lär ha varit ganska nära järnvägsstation i Marieberg, strax söder om Örebro. Jag undrar hur länge sedan det var som tågen slutade stanna där. Tänk om man kunde ta tåget till nuvarande köpcentrum.

Jag är född den 18 januari 1947 och är således ungefär en pigg 6 månaders kille. Mina minnen av sommarstugan i Marieberg är tyvärr lika med noll, förståeligt nog, men kanske min syster minns.

Tänk så livet förändras. Så platser förändras. Så annorlunda allt tycks vara. Så världen ser annorlunda ut, och ändå har det bara gått 69 år sedan den sommaren vi bodde i Marieberg. Sextionio år! Det är inte mycket med tanke på att det var 12000 år sedan senaste istiden och hundratals tusen år sedan dinosaurierna vandrade på stadens gator, och miljoners, miljoners år sedan de första livstecknen…