En semesterdag – 3

semesterdag

Semesterdag – En bild ur mitt gamla album

Semesterdag för mig. Bilden är från min allra första semesterresa, 1956. Hela familjen i en Ford V8, från 1937. Jag var nio år.  Från Örebro via Vadstena till Gränna och Norrköping, innan det bar av hemåt igen. Tre dagar tror jag det var. Min syster blev sjuk så vi fick ila hemåt någon dag innan planerat.

Bilden är från Rökstenen, som då (tror jag) var otydd. Det stod om den i tidningar då och då, och var ett givet semestermål för många fler än mig.

Bilden är tagen av min bror. Han har förstorat den i hans fotolabb och jag klippt till den med sax och klistrat in den – plus lite mer – i mitt album.

Ja, man ville ju gärna vara lite rolig på den tiden. Att sedan en del bilder blev mer eller mindre förstörda av lappar och kludd, spelade väl mindre roll för en 9-åring. Och jag tycker nog än idag att bilden i albumet förhöjts av mitt trams. Även det är en del av min barndom.

Curt