1:a Bataljon I3 – Örebro

Kap 3 – Flytten till 1:a Bataljon

När jag var ett år flyttade vi från "Södra" och hit till 1:a Bataljon  - I3 Örebro, vilket var en del av regementet. Där sov jag i nio år vägg i vägg med ”gossarna” på luckan. Just det. På andra sidan av väggen där min säng stod var andra kompaniets första logement, men vår ytterdörr ledde ut på gården och inte in på kaserngården. 

Roos, Carlsson, Fröberg och Fröberg

Fyra familjer var vi som bodde över varandra. Högst upp bodde familjen Roos. Föräldrarna tror jag hette Arne och Karin. De hade två pojkar. Karl-Arne som var tre år äldre än mig och Per-Olof som var två år yngre. Av någon anledning kallades han alltid för ”Tusse”.
I lägenheten under dem bodde Familjen Carlsson. Ivar eller Ivan och Signe hette tror jag de hette. Jag minns inte att de hade några barn, men de var betydligt äldre än mina föräldrar, så de kan ha haft barn som flugit ut.
Under dem bodde vi, och längst ner bodde min farbror Harald med fru och barn. Hustrun hette Zippora (jag är högst osäker på hur det stavas) och –

barnen hette kanske Carl-Olof och Sven-Erik och så fanns det en dotter som flyttat hemifrån. Även pojkarna hann väl flytta iväg innan vi gav oss därifrån. Naturligtvis borde jag veta deras namn för de är ju mina kusiner, men jag har inget minne av att jag någonsin sett dem sedan jag var mycket liten. De var/är nog mellan tio och tjugo år äldre än jag.bataljon

Bilden är från 2007. Vi flyttade därifrån 1957 för att våra lägenheter skulle bli rum åt kompanibefäl. Men här byggs de om till bostäder igen. Den röda pricken på bilden visar vårt köksfönster. Fönstren till höger därom är vårt vardagsrum.