Blomkrukan

Blomkrukan – ett minne från treårsdagen

 Det är inte så mycket minnen jag har från den tidigaste barndomen och eftersom vi bodde vid I3 tills jag var tio år, vet jag inte riktigt när olika saker inträffade. Jo, jag minns den dag då jag fyllde tre år. Det vill säga jag trodde länge att jag mindes den dagen.

Den dagen jag fyllde tre, fick jag nämligen en blomkruka – i huvudet och fick åka till Lasarettet för att sys ihop. Ja det blev bara tre stygn, men jag fick ett litet ärr i pannan som jag hade kvar i många, många år, men nu kan jag inte hitta ett spår efter det.

Som sagt, jag trodde mig minnas exakt den dagen, hur krukan föll och att jag fick åka i min morbrors PV till sjukan. Men många år efter den händelsen pratade jag med min mamma om saken och det visade det sig att jag mindes alldeles fel. Krukan föll inte som jag mindes och någon biltransport blev det inte heller. Mamma skjutsade mig på cykeln. Det borde jag ha begripet för min morbror hade en sån där PV med blinkers mitt uppe på taket, och sådana bilar fanns inte 1950, när jag fyllde tre.

BILD. Jag ombord på en eka vid tre års ålder

Blomkrukan