Semesterbilen

Ford V8 1937

Jag måste här berätta lite om vår semesterresor.
På femtiotalet var min familjs ekonomi inte av den sort att vi kunde resa till Mallorca eller andra semesterorter. Vi fick hålla oss runt vår hembygd. På hösten 1955 köpte min pappa en bil. Det var en Ford V8 av årsmodell 1937. Med den skulle vi göra våra första semesterresor.
Naturligtvis hade mina föräldrar sett sig om i närmiljön före dess. Bland annat hade mamma tillsammans med en väninna cyklat till Dalarna och Siljan. Hon hade även jobbat en sommar ombord på en av Siljans turistbåtar. Pappa som var yrkesmilitär hade under kriget och därefter varit på många platser i vårt avlånga land.
Men nu skulle familjen ut och resa. V8-Forden, semesterbilen, skulle under två somrar ta familjen ut på diverse äventyr. Tält fick vi låna eller hyra. Och vägen gick ibland till släkt och vänner.

Semesterbilen

På bilden ses min pappa meka med den nästan 20 år gamla bilen. Det gällde att hålla den i trim. En sommar till Gränna och en sommar till Dalarna, Värmland och för första gången kom tioårige Curt till utlandet. Några mil in i Norge.
Mer om semesterresorna kommer i följande kapitel av mina barndomsminnen. Mina memoarer.