Min första semesterresa

Semesterresa till Gränna

Mitt livs första semesterresa gick av stapeln 1956. Vi, mina föräldrar, min bror och min syster och jag, packade ihop oss i Forden tillsammans med tält sovsäckar och all annan packning som behövdes. Så for vi iväg mot äventyren och upplevelserna.
Vi lämnade Örebro och Brevens Bruk mot Gränna för att se hur man bakade polkagrisar. På vägen såg vi Rökstenen som på den tiden var otydd. Vi gjorde ett besök vid Vadstena kloster och såg några utgrävningar någonstans. Det var då jag bestämde mig för att bli arkeolog. Tyvärr insåg jag snart nog att det behövdes en god skolunderbyggnad för ett sådant yrke och någon framgångsrik skolelev var jag inte.
Efter Gränna for vi mot Norrköping för att träffa mina kusiner Håkan och Hans. Det blev ett mycket kort besök. Min syster blev sjuk med hög feber och vi for hem till Örebro och till doktorn. Jag minns inte om det var röda hund eller scharlakansfeber, men mycket sjuk var hon.
Inte minns jag heller hur många övernattningar vår semester utgjorde kanske var det tre nätter. Men vad gjorde det. Jag hade fått uppleva min första semesterresa.

Ur mina minnen

Bilderna ur mitt barndoms album

 

 

 

 

 

 

 

Rök-
stenen

 

 

 

 

 

 

 

Mor och
Syter i
Gränna

semesterresa 1

 

smesterresa 2