Kanske en julfest

Julfest

Kan det ha varit en julfest för barn? Bilden har min bror skannat in. Den är märkt "HosBo44". Att det är hos Bo, tror jag mig veta, men det kan inte ha varit 1944. Det förstår jag. Det är min bror som står på knä på andra plats från vänster och min syster som sitter trea från vänster.
Om det skulle ha varit 1944 så skulle min bror varit sex år och min syster tre, och så är det ju inte. Men bilden är nog från slutet av 40–talet, och jag var för liten för att få vara med.
Jag vet inte om det är en julfest. Det kan ju vara någon som fyller år. Men jag tycker det ser ut som en tomte som står i högra fönstret. På almanackan står det "29", kanske är det i december.
Men ta en titt på telefonen på väggen, visst är den betydligt vackrare än våra mobiltelefoner.
Bo var en pojke vars pappa – som jag inte minns namnet på – var vaktmästare på Olaus Petri-skolan i Örebro. Och på 40-talet bodde vi granne med skolan.  Hans mamma hette Eva, det minns jag. "Tant Äva", sa jag som barn. Hon kom ibland på en kopp kaffe, långt efter att vi flyttat därifrån.

julfest

.

Jag minns att Bo, eller Bosse som vi sa, var fantastisk på att gå på händer. Men jag minns ju inte honom från den här tiden, utan från när han var i tonåren.
Vem på bilden som är Bo, vet jag inte.

Det var allt för denna vecka, den femtionde i år, 2019