1979

Öland 1979

Kennet skriver på sin blogg (Här) att de var på Öland den sommaren, men det var ju vi också? Inte såg jag dem! De kanske var på andra sidan?

Nå, det var en äventyrlig resa. Vi hade packat vår Saab 96 och åkt, men neråt Västervik började bilen koka. Stanna och fylla på vatten och så gick det några mil till. Stanna fylla på vatten och så gick det en bit till och det blev mindre och mindre avstånd mellan vattenpåfyllningarna.  Vi var in till en mack, de trodde det var en läckande slang. I sista minuten fick vi tag på en sån slang innan butiken stängde. På macken var de bussiga och bytte och vi for vidare någon knapp mil. Bilen kokade igen. Vi fyllde slutligen på med vatten innan vi åkte ut på Ölandsbron och han precis över innan det kokade igen. Det var alltså inte en trasig slang utan en trasig vattenpump. Vi hittade en verkstad och medan vi satt vid tältet på en camping några dagar så fixades vattenpumpen.

Ja, det är i stort vad jag minns från den semester-veckan.

På Öland finns en stor kvarn där de serverar våfflor. Där har vi varit varje år vi varit på Öland. Kanske är det fyra gånger. Och det är just där jag sitter här på bilden intill.

Öland

Vecka 15, 2021 -
Varje vecka ett nytt år, från och med 1965 till 2020.