1998

Distansarbete 1998

Under några år i slutet av 1990-talet blev det dåligt med fotografering. Svårt att hitta några passande bilder till den här bloggen, men en gammal tidning hittade jag.

Här sitter min bror, Jan, som under somliga dagar arbetade på distans. Tidningen, "Aktuell Arbetslivsforskning" kom på besök för att höra hur det var att distansarbeta, vilket inte var så vanligt på den tiden, och Jan visade hur det gick till. Och så hamnade han på tidnings förstasida.

I tidningen kan man läsa:
Jan Fröberg möter oss barfota i sin distansidyll. Kikaren står bredvid datorn. Sothöns guppar i viken utanför fönstret, och snart när strömmingen går till kan han rycka sig en middag. Datorn är ett fönster mot Internet. Här håller han kontakt med forskare i Sverige och världen.
Jan var tidigare enhetschef för "Rådet för arbetslivsforskning", men har trappat ner och är nu handläggare…

Vecka 33, 2021 -
Varje vecka ett nytt år, från och med 1965 till 2020

Distansarbete