Snart en bok

Karin Larssons barndom

En bok om Karin Larssons barndom blir en bok som i mångt och mycket handlar om hennes föräldrar, syskon, släkt och vänner för det är just det som är ett barns barndom.
Karin Larsson har de flesta svenskar sett på bild. Hennes man, Carl Larsson, har målat av henne och bilder har spridits med repro­duktioner och i böcker
Karin föddes 1859 i Örebro och flyttade som sexåring med familjen till Hallsberg. Som flicka hette hon Karin Bergöö. Hon utbildade sig senare på Konstakademin och gifte sig 1883 med konstnärs­kolle­gan Carl Larsson. Tillsammans skapade de sig det hem som idag är Carl Larsson-gården i Sundborn.
Det här är en berättelse om Karins föräldrar, släkt och vänner. Om Karins barndom i Örebro och Hallsberg, men framför allt en berättelse om Karins pappa, handelsmannen Adolf Bergöö och hans hustru Hilda samt om Hildas föräldrar. Hur de i glädje och sorg upplevde Örebro och Hallsberg på 1850- och 1860-talet: Stadsbranden, affärslivet och järnvägens tillkomst, samt om förlovning, äktenskap och barnafödslar.

Till min hemsida om Karin

Karin Larssons barndom

Ja, nu finns min bok ute för försäljning. Välkommen till mina sidor om Karin