Att resa

Att resa

Att resa kan betyda så mycket. Under det här året handlar den här bloggen om resor jag gjort. Resor kan vara fysiska. Det kan vara att ta flyget långt bort, eller att ta ett tåg inom landet. Men det kan också vara att bara sätta sig i bilen eller på en cykel och för att under en förmiddag göra en trevlig utflykt.

Att resa kan också vara inre resa,  en utveckling, en ny erfarenhet. Många har gjort en social resa och kanske tagit sig ur en låst situation för att bli något helt annat. Och alla gör vi ju en sorts resa genom livet.

Ett resmål kan vara planerade eller ske helt slumpartat. På väg hem efter ett besök hos sonen, råkade jag en gång köra fel. Till vänster i stället för till höger. Men istället för att vända valde jag att försöka hitta mig fram på en annan väg. Den vägen blev allt mindre och efter en tid åkte vi på en smal grusväg. Där stod en skylt: "Sjövägen", och allt åkte vi en lång tid längs långa sjöar.

Många år senare beslöt jag och Inga att vi skulle försöka hitta den där vägen igen, trots att vi inte riktigt kunde minnas hur vi åkt. Men vi hittade Sjövägen och en fin plats i en skogsdunge på sjöstranden av Dyksjön där vi kunde fika vår medhavda matsäck.

Att resa
sjövägen

Resan gjorde vi pandemisommaren 2020

Inlägget på bloggen är från vecka 21 - 2022