En av alla Kennets och mina fantastiska utflykter

Morups kyrka

Morups kyrka är ett besök av all de fantastiska utflykter Kennet och jag har gjort. Hit hade Karin Bergöö rest och besökt prästens dotter 1881, två år innan hon gifte sig med Carl Larsson. Där i kyrktornet satt Karin en dag och målade av figurer hon hittat intill kyrkklockan.

När Kennet och jag kom uppför kyrktrappan mötte vi vaktmästaren som tyckte att även vi var tvungna att klättra upp för att se var Karin suttit. Vi fick också gå in i församlingshemmet, vilket skulle ha varit prästbostaden på Karins tid. Då var det Karin som sov över här.

En liten bok om Karins barndom har jag skrivit och förhoppningsvis ska jag få till en bok om Karins tid i Varberg också i framtiden.

Bilder:
Kyrkan i Morup
Församlingshemmet som granskas av vännen Kennet.

Morups kyrka
Morup församlingshemmet