Varberg och Stockholm

Hayska huset

Tillsammans med Kennet

Tillsammans med Kennet letade vi i Varberg efter det Hayska huset, "Murgrönehuset". Jag vandrade i Karin Larssons fotspår. Sommaren innan hon förlovade sig med Carl Larsson vistades hon i badorten Varberg och bodde just i det huset. När jag stod där och skulle fotografera skylten ovanför dörren kom en man gående. Jag backade undan så att han skulle kunna gå förbi, men han sa att han inte skulle förbi, han skulle in genom dörren för han bodde där. Vi blev stående en kort stund och pratade. Senare hade jag kontakt med honom vi brev.

Samma sommar 2014 var Kennet och jag till Stockholm. Här sitter Kennet på Kungliga biblioteket och läser gamla tidningar på filmrullar. Det var något år innan de hade digitaliserat alla tidningar. Han studerar sin släkt och jag letar naturligtvis efter allt som kan beröra Karin.

Tillsammans med Kennet

 

 

Utlagt vecka 38, 2022