Loppis

Loppis i Testa

Under många år har vi haft loppis i Testa tillsammans med grannarna här hemma i vårt före detta kapell. Det var 2008 som vi öppnade för det första gången. Vi hade samlat på oss möbler och prylar efter föräldrar och andra och eftersom vi har ett stort "kapell" som rymmer mycket så blev det mycket föremål att "loppa" ut.

Därefter har tillkommit mer och mer. Delvis arvegods, men också från bekanta som städat garaget eller flyttat från stort till smått. Däremot har vi aldrig köpt något för att ha att sälja. Visst händer det att vi köper något som vi sedan säljer för det visar sig inte passa in hemma.

Förhoppningen är att vi ska bli av med allt vi inte behöver och på så sätt slippa kasta bort saker och ting, men i år har vi kört flera billaster till återvinningen med böcker. Gamla böcker har under de sista sju åtta åren inte gått att sälja, trots att det varit många bra böcker och att de endast kostat en krona. Det är alltså inte konstigt att barn i skolan blir allt sämre på att läsa och skriva. Vuxna har i stort slutat att läsa böcker. Hur ska då barn komma på att det är spännande att läsa.

Se mer HÄR

Loppis
Kläder