Karin

Föreläsning om Karin

Föreläsning om Karin Larsson

Bilden är från en föreläsning om Karin Larsson. Nu har det varit en tid med flera föreläsningar. Det är alltid lika roligt att prata om hennes tid i Örebro, flytten till Hallsberg och och skoltiden i Stockholm. Och så får det naturligtvis bli en berättelse om Karins möte med Carl Larsson i Grez-sur-Loing också. Naturligtvis kände de varandra sedan tidigare.

Utlagt vecka 11, 2024

Bonniers Månadshäften 1913

På bilden läser jag ett citat ur Bonniers Månadshäften 1913 där Karin skrivet en liten artikel med rubriken: Min man.
Karin skriver Gréz-par-Nemours. Byn hette så på Karins tid men heter idag Gre-sur-Loing.

Det var just här, se bilden, på bron över floden Loing som Carl Larsson friade till Karin Bergöö. Och det är det hon berättar om här:

Ur Min man

"En solig söndag för trettio år sen, i Gréz-par-Nemours, mitt på den gamla bron över den lilla floden Loing, som kommer ringlande från Fontainebleau-trakten, förbi de kända målarkolonierna Bar-bizon, Marlotte, m. fl. med minnen från Millet, Carot, bröderna Goncours, Murger och många andra, sade Carl Larsson några ord, som gjorde att jag för första gången såg att skogen verkligen var grön…,"

Se Bonniers månadsbok