Sommaren 1965

Mitten av augusti. Sommaren går mot sitt slut. Men ännu kommer några bilder från mina. "Frihetens somrar".

Är friheten att slå upp ett tält vid en liten tältplats utan större bekvämligheter: Utedass; inget varmvatten; sittande i sanden och laga mat på gasolkök; att röka Prins, alternativt pipa. Vad som tillagas? Ingen aning.

Bilden är definitivt spegelvänd. Så kan det bli när man scannar diabilder från forntiden. Vilket är upp? Vilket är ner? Någon gång ska jag vända på den. Förr fick man plocka upp bilden ur projektorn och vända den. Nu måste man ha en programvara (app) för att vända bilder. Ibland känns det som att tekniken går bakåt.

Tältsemester

Lennart och jag var på semestertur. Troligen sommaren 1965 och i så fall är vi nog i Gravarne / Kungshamn. Om någon påstår något annat är jag beredd att tänka om, för säker är jag inte. Det kan lika gärna vara 1966, Lerberget eller Råå. Men skit samma. Bilden berättar om frihetens somrar och det är nog för mig.

 

Sommaren 68 tältar vi vid Gravarne, Kungshamn

Det lär ha varit Posten som beslutade  att slå ihop postadresser som fick samhället att byta namn från Gravarne till Kungshamn. Vad vet jag.  Såg i en tidning 2013, att det skulle ha varit för 50 år sedan. Så när vi var där, Lennart och jag hette det Kungshamn, men jag är säker på att vi sa Graverne.

Lennart hade någon bekant som bodde där, vilken jag inte minns att vi såg så mycket som röken av, men Lennart hade varit där tidigare, och det var anledningen till att vi for dit. För något okänt ville vi väl inte uppleva.

Curt