Vinterlov

Hästnäs –
En annan sort vinterlov

På min tid fick all Örebros sjätteklassare åka till Hästnäs under några dagar. En annan sorts vinterlov. Vi åkte skidor och hade snöbollskrig. (Hästnäs var barnkolloni på somrarna.) Några små minnen har jag. I en skidtävling åkte jag om och kom före Mats Karlsson i mål. Han var både arg och tjurig över det. Han ansåg att bli omåkt av en sån anti-idrottsman som jag, borde ha varit omöjligt.

Vi var nog tre klasser samtidigt i Hästnäs, och sista kvällen hade vi samkväm. Jag minns en flicka som sjöng. Henne träffade jag sommaren därefter på Örebro Lasarett.

Vinterlov

F.v. Göran Mattson, Bengt-Åke Rudström, Tore Lundgren och jag. Bilden är tagen med min kamera, men jag vet inte vem som höll i den. Kanske var det Lennart Heikenberg.

Vinterlov
Lennart kom att bli min bästa vän under tonåren med många biobesök och äventyr. Han är än idag en av mina bästa vänner, även om vi inte ses så ofta.